Verwijderde pagina herstellen

Helaas pindakaas, de truc werkt niet meer omdat Google de Cache-functie heeft laten vervallen
We starten binnenkort met de ontwikkeling van een prullenbak in de Websitemachine

Er is geen prullenbak in de Websitemachine. Als je per ongeluk een (deel van een) pagina hebt verwijderd, is er een trucje om de inhoud weer terug te krijgen.

1 . Ga naar Google en maak daar de volgende zoekopdracht "site:jouwdomeinnaam.nl naam van de verwijderde pagina". Bovenaan de resultaten vind je de pagina die je verwijderd hebt.
2. Klik nu op het kleine grijze pijltje achter de url en daarna op 'In cache':

Zoek gecachete pagina in Google
Je komt nu op de pagina zoals Google die in zijn geheugen heeft opgeslagen.
3. Maak in het CMS een pagina met dezelfde 'Naam voor navigatie' als die je verwijderd hebt.
4. Je kunt vanaf de Google cache de inhoud kopiëren en in de nieuwe pagina plakken. Kijk hier hoe je tekst kunt plakken met behoud van opmaak.

Pagina's met veel, of ingewikkelde opmaak herstellen

Als je niet bang bent voor een klein beetje code, kun je in één keer de exacte inhoud terugzetten. Voer de stappen 1 en 2 hierboven uit om je verwijderde pagina in Google te vinden.
1. Klik met je rechtermuisknop op de door Google opgeslagen pagina en kies 'bron weergeven'.
2. Zoek naar de begin- en eindtags article:

3. Selecteer en kopieer alles wat ertussen staat.
4. Maak in het CMS een pagina met dezelfde 'Naam voor navigatie' als die je verwijderd hebt.
5. Open het broncode venster en plak hier de code. Sluit het venster en sla de pagina op.

Meta-gegevens herstellen

Op deze manier kan je in de bron ook de Titel van de pagina (het deel voor het streepje bij de tag title), de Omschrijving (meta description) en de Tags (keywords) terugvinden: