Slidermodule

Met de Slidermodule kun je mooie presentaties maken op je website. Je vindt dit onder Modules > Sliders.

Definities
Slider: een groep foto's die elkaar afwisselen met instelbare overgangen.
Sliderfoto: de afzonderlijk afbeelding in een slider.

Opties van de sliderfoto's

Actief - schakelt het weergeven van de foto in of uit

Speciaal - doet nog niets :)

ALT-TEKST - Omschrijving van de afbeelding. Verplicht en belangrijk voor de SEO en mensen met een visuele beperking

IN SLIDER - Verplaats de afbeelding naar een andere slider

VOLGORDE - Bepaalt de volgorde waarin de foto's weergegeven worden

OVERGANG - Bepaalt de overgang naar de volgende foto

HTML-CAPTION - Maakt een donkere overlay balk over de onderkant foto met daarin witte tekst (zie afbeelding hieronder). In deze tekst kan je een beetje HTML tekstopmaak gebruiken en een link maken.

URL - Maakt van de afbeelding een link. De syntax van de link is bijvoorbeeld /?pagina=Producten of /nieuws

De afbeeldingen zijn meestal groot, houd rekening met de laadtijd van je pagina, voor de bezoeker en de Google pagerank. Gebruik maximaal 4 foto's per slider.

De afbeeldingen die je upload worden door de slidermodule automatisch naar de juiste maat geschaald. Het mooiste resultaat wordt behaald als de foto's allemaal dezelfde breedte/hoogte-verhouding hebben voordat je ze upload.

Andere slider per pagina

Je kunt nu bij elke pagina, elk nieuwsitem, fotoalbum, dossier, dossiergroep en blog een andere slider kiezen met het drop-downmenu op de betreffende pagina.

'Geen slider' is ook een optie bij de sliderkeuze. Dit kan gevolgen hebben voor de layout van je website, afhankelijk van je gekozen indeling. Die indelingen zullen we later aanpassen zodat ze er zonder slider ook goed uitzien.

Andere slider bij een andere taal

Je kunt bij elke taalvariant van je pagina een andere slider kiezen. Heb je bijvoorbeeld tekst op je afbeeldingen, dan maak je een nieuwe slider met daarin de afbeeldingen met tekst.

Pagina's waar je (nog) geen slider kunt kiezen

Het nieuwsoverzicht en het nieuwsarchief worden automatisch gegenereerd en zijn onderdelen die je nog niet kunt aanpassen. Op deze pagina's wordt altijd de slider met id 1 gekozen.

Wil je deze sliderkeuze ook op je maatwerk-site geactiveerd hebben, neem dan even contact op.